| grill paprika | 8 db |
| extra szűz olíva olaj | 1 dl |
| ízesített olíva olaj (pl. fokhagymás chilis) | 0,5 dl |
| balzsamecet | 1 ek |
| méz | 1 ek |
| só, bors | ízlés szerint |
| őrölt fahéj | 1 késhegynyi |
| sópehely a tálaláskor | 1 kk |
| grill paprika | 8 db |
| extra szűz olíva olaj | 1 dl |
| ízesített olíva olaj (pl. fokhagymás chilis) | 0,5 dl |
| balzsamecet | 1 ek |
| méz | 1 ek |
| só, bors | ízlés szerint |
| őrölt fahéj | 1 késhegynyi |
| sópehely a tálaláskor | 1 kk |
A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
200°C fokon 50 percig sütjük a végén rágrillezünk a paprika mindkét oldalára
miután kivettük a sütőből sütőzacskóba zárjuk, ruhával betakarjuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját
vékony csíkokra szeleteljük tányérra tesszük és a sütéskor keletkezett levet is ráöntjük
fűszerekkel megízesítjük
Olíva olajjal meglocsoljuk
előételként bagettel tálaljuk de főételként húsok mellé nagyon finom