Bakonyi sertés szűz

Hozzávalók
4 személyre
erdei gomba szeletelve (vargánya, róka) 30 dkg
barna sampinyon gomba szeletelve 20 dkg
paprika kockázva 1 db
paradicsom lehéjazva kockázva 1 db
vöröshagyma apróra vágva 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
olíva olaj 4 ek
sertés szűz 12 szelet
finom liszt 5 ek
vaj 2 ek
pirospaprika 1 kk
só, bors ízlés szerint
tejfol vagy tejszín esetleg vegyesen 3 dl
petrezselyem 1 kicsi csokor
ízesített olíva olaj 2 ek
Igazi ünnepi lakoma. Kínálhatjuk párolt petrezselymes rizzsel vagy burgonya krokettel, de galuskával is nagyon finom.
Elkészítés
  • 1.

    A hagymát megpirítjuk az olíva olajon

  • 2.

    hozzáadjuk apránként a szeletelt gombákat hogy jól le tudjuk sütni

  • 3.

    beletesszük a kockázott paprikát és paradicsomot ezeket is lesütjük

  • 4.

    rátesszük az áttört fokhagymát sózzuk, borsozzuk majd a pirospaprikát is rátesszük és felöntjük hús alaplével vagy esetleg vízzel 5 percig főzzük

  • 5.

    a tejfölt és a tejszínt elkeverjük az 1 evőkanál liszttel és besűrítjük vele a lesütött gombát

  • 6.

    a hús szeleteket sózzuk, borsozzuk majd lisztben megforgatjuk és mindkét oldalukra 2-2 perc alatt serpenyőben pici olaj hozzáadásával piros kérget sütünk

  • 7.

    a megsütött húsokat beletesszük a gombás szószba és még kb. 10 percig kicsi vízzel felöntve összerottyantjuk

  • 8.

    végén ízesíthetjük még gombás olívaolajjal

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket