| sütőtök | 1 db |
| fokhagyma | 2 gerezd |
| szárított gyömbér | ízlés szerint |
| Olitalia Extra Szűz Olívaolaj | 4 evőkanál |
| fehér bors | egy csipet |
| szegfűszeg | 5-7 db |
| szerecsendió | ízlés szerint reszelve |
| só | ízlés szerint |
| bors | egy csipet |
| tejszín | 150ml |
| sütőtök | 1 db |
| fokhagyma | 2 gerezd |
| szárított gyömbér | ízlés szerint |
| Olitalia Extra Szűz Olívaolaj | 4 evőkanál |
| fehér bors | egy csipet |
| szegfűszeg | 5-7 db |
| szerecsendió | ízlés szerint reszelve |
| só | ízlés szerint |
| bors | egy csipet |
| tejszín | 150ml |
Hámozzuk meg a sütőtököt, majd távolítsuk el a magokat és a kásás részeket egy evőkanál segítségével. Az összedarabolt tököt helyezzük egy serpenyőbe az Extra szűz olíva olajjal, az összezúzott fokhagymával és a gyömbérrel.
Fűszerezzük meg és közepes lángos süssük 20 percig, gyakori kevergetés mellett. Mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a sót, a borsot és a tejszínt.
Főzzük további 5 percig, majd turmixoljuk össze és már tálalhatjuk is.