Lencsesaláta

Hozzávalók
4 személyre
előfőzött vagy konzerv lencse 20 dkg
apróra vágott vöröshagyma 2 fej
vékonyra szeletelt fokhagyma 2 gerezd
apróra vágott lilahagma 1 fej
apró kapribogyó 1 kis üveg
Öntet
citrom reszelt héja 1 citromé
citromlé 1/2 citromé
méz 1 evőkanál
apróra vágott enyhe chili 1 db
friss, összetépkedett petrezselyem 1 csokor
ízlés szerint
darált rózsabors ízlés szerint
cayannebors ízlés szerint
babérlevél 2 db
darált köménymag 1 késhegynyi
mustár 1 kávéskanál
Olitalia extra szűz olívaolaj 1 dl
Due Vittorie balzsamecet 1 evőkanál
Tálaláshoz
mustársaláta 1 csomag
vegyes koktélparadicsom negyedelve 1 csomag
Due Vittorie balzsamecet krém ízlés szerint
gyökérkenyér vagy olívás paillasse 1 db
Elkészítés
  • 1.

    A vöröshagymát az olívaolaj felével és a vajjal aranybarnára pirítjuk.

  • 2.

    A megfőtt lencsét egy nagy tálban összekeverjük a pirított hagymával, a nyers lilahagymával, a fokhagymával és a kapribogyóval.

  • 3.

    A fűszerekből öntetet készítünk, majd összeforgatjuk a lencsével.

  • 4.

    Tálaláskor a tányérra halmozott mustársalátára helyezzük a lencsesalátát és a tetejét koktélparadicsommal díszítjük. Meglocsoljuk egy kevés balzsamecet krémmel és pirított paillassét kínálunk mellé.

  • 5.

    Pár nap hűtőben tárolás után a legfinomabb.

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket