Juhtúrós sztrapacska sült savanyú káposztával

Hozzávalók
6 személyre
Sztrapacskához
reszelt nyers burgonya 70 dkg
egész tojás 1 db
extra szűz olívaolaj 3 ek
1 ek
őrölt bors 1 kk
majoranna 1/2 kk
rétes liszt 20 dkg
sima liszt 20 dkg
Tálaláshoz
apróra vágott kisütött füstölt szalonna 20 dkg
juhtúró 20 dkg
tejföl 1 pohár
karikára vágott vöröshagyma 1 fej
savanyú káposzta 30 dkg
Ünnepi alkalomra tálaljuk a kacsazúza pörkölttel
Elkészítés
  • 1.

    Nagy fazékban felteszünk forrni vizet, ha felforrt sózzuk olajozzuk.

  • 2.

    A lereszelt burgonyát nagy tálba tesszük majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és eldolgozzuk.

  • 3.

    A forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit (ha rusztikusra akarjuk, akkor deszka és kés segítségével).

  • 4.

    Ha megfőtt (miután feljött a víz tetejére még kb. 6 perc) hideg vízbe szedjük, leszűrjük.

  • 5.

    A karikázott hagymát olíva olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát és azzal tovább pirítjuk kb. 15-20 percig.

  • 6.

    Tálaláskor a megpirított sztrapacskára halmozzuk a juhtúrót és a tejfölt, majd megszórjuk a megsütött szalonnakockákkal és mellé helyezünk egy kis kupac sült káposztát.

  • 7.

    Ünnepi alkalmakkor még tálalhatunk hozzá kacsazúza pörköltet.

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket