Csokoládé puding pirított mogyoróval

Hozzávalók
4 személyre
tej 6 dl
kukoricaliszt 5 evőkanál
cukor 3 evőkanál
Anthon Berg Fairtrade 72% fekete táblás csokoládé 1 csésze reszelve
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 evőkanál
törökmogyoró egy marék
kristálycukor 3-4 evőkanál
Elkészítés
  • 1.

    Keverjük össze a tejet, a kukoricalisztet, a cukrot, a reszelt Anthon Berg csokoládét, a tojást és a vaníliás cukrot egy serpenyőben, lassú tűzön kevergessük, míg a krém besűrűsödik.

  • 2.

    Hagyjuk kissé kihűlni, majd öntsük a krémet kis desszertes poharakba és tegyük a hűtőbe 3 óra hosszára.

  • 3.

    Pörköljük meg a mogyorót egy serpenyőben, majd tiszta konyharuhával dörzsöljük le héját.

  • 4.

    Olvasszunk meg a kristálycukrot egy serpenyőben, karamellizáljuk. Szúrjunk fogpiszkálót a mogyoróba és mártsuk bele az olvasztott cukorba. Várjuk meg, míg a képen látható módon lefolyik és megszilárdul, majd távolítsuk el a fogpiszkálót.

  • 5.

    Tálalás előtt ezekkel díszítsük a csokipudingokat.