Hamburger buci

Hozzávalók
10 személyre
BL-55 sima liszt 80 dkg
1 tk
egész tojás 2 db
friss élesztő 4 dkg
kristálycukor 7 dkg
natúr joghurt 450 gr
puha vaj 5 dkg
felvert tojás a kenéshez 1 db
szezámmag 2 ek
A Hoffburger egyik fontos alapanyaga.
Elkészítés
  • 1.

    A hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük és gépi dagasztóval jól kidolgozzuk, amíg az edény falától szépen elválik (kb.10-15 perc)

  • 2.

    meglisztezve, letakarva 60 percet meleg helyen kelesztjük

  • 3.

    előmelegítjük a sütőt 180°C fokra

  • 4.

    10 darab egyforma bucit készítünk belőle

  • 5.

    sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal

  • 6.

    20 perc alatt aranybarnára sütjük